Міська ялинка за 150 тисяч. Деякі секрети бухгалтерії

Охочі можуть заробити

Новорічна ялинка у центрі Рівного є на метр вищою, ніж ялинка у Києві, однак це не радує багатьох місцевих активістів. Особливо їх непокоїть вартість встановлення та облаштування цієї ялинки – 150 000 грн.

Мовляв, якщо сама ялинка коштує лише чотири тисячі грн., то невже її перевезення, прикраси і встановлення вартують – 140?

Інших розчаровує не стільки вартість як сам вигляд ялинки. Мовляв «когутська»/«сільська».

Ми запитали міського голову Рівного -- що сам він скаже на ці закиди? Володимир Хомко в ефірі «Радіо Трек» відповів зі сміхом:

Це, напевно, люди з півночі нашої області кажуть, що «сільська ялинка»

Далі продовжив:

Запевняю – можемо провести експеримент – що б ми не зробили, завжди знайдеться той, хто буде критикувати. Що б ви не зробили: з золота, скажуть, що треба зі срібла, з дротів – скажуть з золота. Повірте моєму досвіду. Завжди знайдуться критики. Пам’ятаєте роки два тому у Парижі поставили ха-ха (сміється) надувні ялинки – всі критикували – дуже було прогресивне рішення.

Стосовно вартості Хомко пояснює, що 150 тисяч це вартість всього, що було пов’язано з ялинкою.

Той, хто цікавиться ціною, нехай запитає скільки коштує сам трайлер найняти, щоб привезти ялинку з лісу?

Також сума у 150 тисяч включає й оздоблення та ілюмінацію ялинок біля Божої матері та міськвиконкому.

Голова мав із собою документ, де розписані головні видатки, то ж ми його засканували і подаємо нижче. Цікавішою здається пропозиція, яку Хомко озвучив, відповідаючи на подальші наші сумніви:

У кого викликає сумніви «вартість ялинки», пропоную на наступний – підходьте, офіційно заключимо угоду і, будь-ласка. За ту саму вартість виконаєте весь комплекс робіт. Якщо думаєте, що заробите собі, заробіть! А не заробите, то повісимо ваш портрет у центрі міста, якщо не вкладетеся в цю суму. Хоч будемо знати героя))

Сміх сміхом, але до будь-яких пропозицій та концепцій по ялинці влада декларує відкритість. Охочі можуть звертатися:

Усе – контраверсійне: комусь подобається, комусь не подобається. Дітям, я знаю, подобається. Але, якщо є ідеї чи пропозиції, давайте будемо розглядати.

А тепер, власне, й обіцяний скан документу, який Володимир Хомко мав із собою.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook