Яку частину свинини обрати, а яку - краще не купувати взагалі

Смак і користь різних частин туші дуже різняться

Яка частина туші свині - найкраща

Всі шматки свинячої туші діляться на 4 сорти.

  • Перший сорт свинини - корейка, вирізка й окіст. Це найніжніші частини туші з мінімальною кількістю жиру.
  • Другий сорт свинини - шийка й лопатка. У цих частинах є достатня кількість жиру, завдяки чому страва буде м'якою і соковитою.

Яка частина свинини найшкідливіша?

  • Третій сорт свинини - грудинка та очеревина. У цих частинах дуже багато жиру.
  • Четвертий сорт свинини - голова, рулька, гомілка. Готувати хрящі, шкуру і сухожилля - не найкраща ідея.

Яка частина свинини підійде для тушкування

Для тушкування краще обрати корейку, вирізку й окіст, тобто свинину першого сорту. Також для тушкування можна використовувати шийку та лопатку.

Яка частина свинини краща для смаження

Для смаження обирайте окіст, вирізку та корейку, якщо хочете більш дієтичну страву. А з грудинки й очеревини вийдуть відмінні жирні шкварки.

Яка частина свинини краща для шашлику

Найкраще для цього підходять лопатка та шия. Сміливо беріть їх - шашлик вийде соковитим. Грудинку й очеревину також можна приготувати на відкритому вогні. Зайвий жир витопиться і ви отримаєте дуже смачне м'ясо.

Яку частину свинини краще брати на фарш

Для фаршу, як і для шашликів, краще брати шию або лопатку.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook