Якщо м'ясо «з душком»: як його врятувати, а коли треба просто викинути

8 простих способів повернути м'ясо до життя

Часом трапляється, що нещодавно куплене м'ясо не дуже приємно пахне. І причина тому не завжди настільки очевидна, як здається. М’ясо «з душком» не обов’язково зіпсоване

У яких випадках його можна врятувати, а в яких - краще просто викинути, розповідає видання Emuna.

Причини появи неприємного запаху від м’яса:

  • лежало у холодильнику в целофановому пакеті і набралося неприємного запаху;
  • деякий час лежало при кімнатній температурі і там почали розмножуватися мікроорганізми.

А в деяких випадках м'ясо може трохи зіпсуватися або ж абсолютно протухнути.

Якщо м'ясо задихнулося в пакеті, і запах не сильний, його можна врятувати таким чином:

  • Вимочити у холодній воді з ложкою оцту протягом 1 год, після чого ополоснути.
  • Вимочити в лимонному соку або вині протягом 1 год. Якщо шматок великий, його слід розрізати на частини. Після цього промити.
  • Невеликі шматки вимазати в гірчиці і залишити на годину. Після цього ретельно промити.
  • Вимочити в солоній воді (солі повинно бути багато), після чого ретельно промити.
  • Вимочити у слабкому, ледь рожевому, розчині марганцівки, після чого промити в проточній воді і на 15 хв залишити в холодній.
  • Нарізати в ємність з м’ясом цибулю, часник, додати пряних трав і залишити на 1 год.
  • Натерти сіллю і цукром. Візьміть по 1-ій столовій ложці того й іншого і натріть черзі шматок м'яса з усіх боків. Через 2 год промийте в проточній воді.
  • Замаринувати протягом 1 год у гранатовому соку. Промивати його потім не обов’язково.

Коли м'ясо треба викинути

Якщо окрім запаху змінився колір м'яса, з'явився слиз, якщо запах зіпсованого м'яса дуже сильний - його вже не врятувати.

Якщо запах не зник попри всі застосовані методи і відчувається при готуванні, і в самій готовій страві, її краще не їсти, а просто викинути

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook