М’ясо і котлети стануть кулінарним шедевром, якщо додати карамелізовану цибулю (РЕЦЕПТ)

Більше ніякої «прісності» у м’ясних стравах – лише екстаз

Якщо, готуючи страви з м’яса, Ви лишаєтесь незадоволеним прісністю його смаку, а звичайні приправи цього не виправляють, рекомендуємо спробувати карамелізувати цибулю.

Приготувати її зовсім не складно, а смак страви вийде на якісно новий рівень

Інгредієнти:

  • цибуля - 800 г
  • сіль - до смаку
  • олія (найкращий варіант – оливкова) - для смаження

Приготування:

Очищаємо цибулю і ріжемо її на півкільця. Паралельно ставимо сковорідку на вогонь, а коли вона добряче розігріється - вливаємо оливкову олію. Буквально за хвилину засипаємо цибулю.

Сковороду, до речі, краще брати з товстим дном.

Цибулю солимо, добре перемішуємо і лишаємо тушкуватися під кришкою на маленькому вогні.

Щоб цибуля карамелізувалася, час від часу кришку потрібно підіймати, роблячи так, щоб пара потрапляла у сковорідку. Саме за рахунок цього й відбувається «магічний» процес її карамелізації

На все про все знадобиться 20-25 хв.

Зауважимо, що у процесі тушкування цибуля набуває солодкуватого смаку. В такому вигляді вона набагато смачніша за звичайну смажену - не даремно ж її додають до бургерів та шашлику

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook