Який оцет зіпсує ваші закрутки: порада господиням для вдалих заготовок

Є оцет, який не підходить для консервації

Під час консервації овочів оцет — один із головних інгредієнтів. Він захищає заготовки від бактерій і подовжує термін зберігання. Але важливо правильно обрати його вид та міцність.

Для маринування найкраще підходить 9% оцет.

 

 

Якщо ж використовувати продукт із кислотністю лише 4–5%, то заготовки довго не простоять — їх потрібно з’їсти протягом кількох днів.

На етикетці завжди вказано відсоток кислотності — звертайте на це увагу, пише pmg.

Найчастіше господині використовують столовий дистильований оцет. Популярним є й яблучний, м’якший на смак і менш прозорий. Білий винний оцет має менше кислотності, тому більше підходить для салатів, ніж для закруток.

Менш поширені — червоний винний, бальзамічний та рисовий.

Отже, для домашньої консервації завжди обирайте 9% оцет — саме він гарантує надійність і довге зберігання.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook