Якими соусами можна замінити жирний майонез: ТОП-5 рецептів
Надзвичайно прості у приготуванні соуси, які точно не зіпсують смаку страви
Українці просто обожнюють майонез! Навіть попри те, що він дуже жирний, це універсальна заправка до будь-якого салату.
Однак, якщо ви хочете чогось легшого, маємо аж 5 варіантів соусів, які з легкістю замінять майонез
Грецький йогурт
Кількість калорій в такому соусі набагато менша, ніж у майонезі.
Нам потрібно: 180 мл йогурту, огірок, 2 зубчики часнику, 1 ст.л лимонного соусу і дрібно порубана зелень (кріп, петрушка, кінза). Також можна додати ¼ ч.л чорного перцю.
Огірки чистимо і натираємо на дрібній тертці, а часник пропускаємо через прес. Змішуємо всі інгредієнти і ставимо на годину у холодильник.
Сметанно-гірчичний соус
Візьміть 3-4 ст.л сметани, додайте туди 1 ч.л діжонської гірчиці та 1 ст.л соєвого соусу, трохи солі й свіжу зелень – до власного смаку.
Змішайте всі інгредієнти, крім зелені, та поставте у холодильник на 20 хв. Тоді додайте зелень.
Соус з авокадо
Візьміть авокадо, зубчик часнику, сік ½ лайма чи лимона, ложку посіченої зелені, 1/3 ч.л. солі, ¼ ложки меленого перцю і 60 мл кип'яченої води.
М'якуш авокадо треба вийняти ложкою, додати часник і зелень. Подрібнюємо всі інгредієнти у блендері, додаємо трохи води для отримання потрібної консистенції. Замість води, до речі, можна взяти бульйон.
Хумус
Зваріть 400 г нуту і додайте до нього подрібнений зубчик часнику, 60 мл лимонного соку, 2 ст.л води, 1 ч.л кумина, ½ чайної ложі коріандру, сіль і чорний перець. Подрібніть все це в блендері і додайте 2 ст.л оливкової олії.
Айолі з тофу
Вам знадобиться 150 г тофу, 2 ст.л лимонного соку, 2 ч.л оливкової олії, 3 зубчики часнику, ½ чайної ложки солі й трохи меленого перцю.
Тофу розминаємо виделкою разом із рідиною з упаковки. Змішуємо інгредієнти та подрібнюємо у блендері. Дайте соусу настоятися 20 хв перед вживанням.
Джерело: Foodandmood
Радіо Трек: НОВИНИ