Які яйця корисніші – круто зварені чи рідкі: відповідь здивує багатьох

Про користь яєць

Яйця мають високий вміст білка – 11 г на 100 г продукту. Також у яйці є незамінні амінокислоти, які людський організм не може виробляти самостійно. Причому вони є не лише у білку, а й у жовтку. Тож вживати їх треба.

Які ж яйця корисніші – сирі, зварені некруто або рідкі?

Якщо говорити про сирі яйця, то багато медиків вважають їх кориснішими, але, вживаючи їх у такому вигляді, можна підхопити сальмонельоз – небезпечне інфекційне захворювання.

Якщо говорити про яйця, які пройшли термічну обробку, то дієтологи вважають більш корисними зварені на м'яко.

Надто тривала теплова обробка призводить до того, що яйця втрачають свою харчову цінність, тому краще варити яйця не довше 4-5 хвилин.

Скільки можна їсти яєць на день: смажених та варених

Вважається, що людина, яка не займається регулярно спортом, може їсти 2-3 яйця на день, але не більше шести на тиждень. Спортсмени можуть збільшити цю кількість до шести на день.

Однак, тут лікарі рекомендують налягати лише на яєчний білок.

Людям з підвищеним холестерином та алергією краще обмежити вживання яєць.

Джерело: napensii

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook