Які дрова не підходять для шашликів
Вони навіть можуть бути небезпечними
Дрова, які не варто брати для шашликів
- З хвойних дерев. Це, наприклад, сосна або ялина. Під час приготування шашликів вони можуть давати смолистий дим.
- З дуба. Дим від таких дров може надати занадто інтенсивний і гіркий смак м'ясу.
- Зі старих меблів. Якщо дрова покриті лаком чи фарбою, це негативно позначиться і на смаку м'яса, і на вашому здоров'ї.
Найкращі дрова для шашликів
- З фруктових дерев: яблуні, вишні або груші. Вони надають м'ясу аромат і м'який дим.
- З горіхових дерев. Наприклад, з волоського горіха. Тоді шашлик вийде смачний та ароматним.
Як розпалити вугілля
Можна для приготування шашликів використовувати вугілля. Ось чим найчастіше його розпалюють:
- вугільна рідина або розпалювач. Це небезпечно і ваша їжа може мати смак неприємної рідини.
- газовий запальник. З ним варто бути обережними.
За інформацією rbc.ua
Радіо Трек: НОВИНИ