Яка насправді різниця між американо та еспресо: 4 відмінності

Проста відповідь про популярний напій

Навряд чи знайдуться більш популярні серед простої публіки види кави, ніж американо і еспресо. Як кажуть фахівці, перше, на що слід звертати увагу при визначенні виду кави, – наявність і якість пінки.

Американо або еспресо

Для правильно приготованого еспресо пінка - обов'язкова умова. Якщо вона щільна, але еластична при цьому ‒ створена з десятків дрібних бульбашок – значить, з напоєм все в порядку.

Крім того, піна залишається практично непорушною навіть після розмішування напою ложечкою.

 

Плюс це означає, що кава вийшла дуже міцною.

Американо «правило пінки» ігнорує. Не те щоб вона зовсім була відсутня ‒ при приготуванні американо по-шведськи (коли в чашку з окропом вливають еспресо) пінка не руйнується і залишається такою ж щільною, як і в еспресо.

А ось другий спосіб - італійський (коли еспресо розводять окропом) не залишає пінці ніяких шансів.

Американо і еспресо різниця

Досвідчені баристи виділяють як мінімум чотири відмінності:

  • еспресо - міцна концентрована кава з мінімальною кількістю води; американо - менш насичена, води в ній наполовину більше;
  • у чашці еспресо завжди присутня пінка, в американо - не завжди;
  • основою американо є порція еспресо, розбавлена гарячою водою;
  • у еспресо яскраво виражені смак і аромат, в американо – набагато слабкіше.

Джерело

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook