Яка частина свинини найжирніша, а яка – найсмачніша?

Що і з якого сорту свинини найкраще готувати

Свинина вважається найпоширенішим видом м'яса у світі. В Україні цей продукт дуже люблять, попри його калорійність. Це м'ясо підходить для тих, хто витрачає багато енергії. А ще воно прекрасно відновлює сили

Але є в цьому продукті частини, які вживати в їжу небажано.

 

Загалом усі шматки свинини діляться на 4 сорти

  • До першого належать корейка, вирізка та окіст.

Це найніжніші частини туші, на них практично немає жиру або зовсім трохи. Кухарі із задоволенням тушкують таке м'ясо, смажать і запікають..

  • Другий сорт - це шийка і лопатка.

Це найбільш підходяща частина для шашлику. З шийки і лопатки можна зробити фарш, начинку для ковбаси або просто потушкувати.

Завдяки жировому прошарку страва вийде м'якою і соковитою.

  • Третій сорт – це грудинка і очеревина.

Ці частини тушки відрізняються ще більшою кількістю жиру. Їх добре готувати на відкритому вогні, наприклад, посмажити на грилі або закоптити.

  • Четвертий сорт свинини називається субпродуктами - це кінцівки.

Це цілісна голова і її частини (щоки, вуха, п'ятачок), передні (рулька) і задні ноги (гомілка).

Жир, хрящі та сухожилля дуже важко і довго готувати

 

Яка частина свині найдорожча

Вирізкою вважається найніжніша, але і найдорожча частина свинини. Вона знаходиться над серединою хребта під салом. Цей делікатес вважається дієтичним, у ньому багато вітамінів.

Якщо стежите за здоров'ям, старайтеся вибирати саме цю частину тушки. Ці пісні шматочки відмінно підійдуть для запікання та інших страв.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook