Як заморозити кабачки, щоб вони були як свіжі

Взимку з них можна приготувати улюблені страви

Кабачки правильно заморожувати, як і багато інших овочів, в сирому вигляді, так в них збережеться більше корисних речовин. Для того, щоб заморожені кабачки зберегли свою свіжість і не були гумовими – необхідно попередньо кілька хвилин їх бланшувати (обдати окропом або паром в закритій ємності). Це лише один з етапів, як заморозити кабачки, щоб вони не були кашоподібними в процесі приготування, а зберегли свіжість і соковитість.

Які кабачки підійдуть для заморозки на зиму?

Краще вибирати молоді кабачки світлого відтінку, а також патисони. У цих овочах води менше, ніж у цукіні і після розморожування та приготування вони залишаються практично такими ж ніжними і м'ясистими.

Як заморозити кабачки

Кабачки помити, обсушити і зрізати хвостики.
Поріжте кабачки невеликими кубиками розміром 1,5-2 см.
Скип'ятити у каструлі воду. Кількість води має бути такою, щоб вона покривала кабачки.
Всипте у киплячу воду порізані кабачки і бланшуйте 3 хвилини, періодично помішуючи, щоб усі шматочки занурились у воду.
Висипте кабачки в друшляк і залиште, щоб стекла вода.
Охолоджені кабачки невеликими порціями перекласти у пакети, або контейнери для зберігання в морозилці.

Що можна приготувати з заморожених кабачків?

Овочеві рагу;
супи для дорослих і дітей;
запіканки;
ікру;
оладки.

Смачного!

Джерело - lady.tochka.net

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook
Теги: кабачки