Як приготувати вдома знамениті фрикадельки IKEA (ФОТО)
Весь секрет – у соусі!
2020 рік запам’ятається нам багатьма різними подіями. Наприклад, цією: IKEA розсекретила рецепт своїх знаменитих фрикадельок.
Як з’ясувалося, вся фішка – у соусі.
Обов’язково приготуйте, це божественно смачно!
Інгредієнти для фрикадельок
- 500 г яловичого фаршу
- 250 г свинячого фаршу
- Одна цибулина, дрібно порізана
- Один зубчик часнику, товчений або порізаний
- 100 г панірувальних сухарів
- 1 яйце
- 5 столових ложок молока
- Сіль
- Перець мелений
- Олія для смаження
Інгредієнти для вершкового соусу
- 40 г вершкового масла
- 40 г пшеничного борошна
- 150 мл овочевого бульйону
- 150 мл яловичого бульйону
- 150 мл жирних вершків (30%)
- 2 чайні ложки соєвого соусу
- 1 чайна ложка діжонської гірчиці
Змішайте яловичий і свинячий фарш. Додайте дрібно нарізану цибулю, часник, панірувальні сухарі, яйце, молоко, сіль, перець і змішайте.
Сформуйте маленькі кульки. Покладіть їх на чисту тарілку, накрийте харчовою плівкою і помістіть в холодильник на 2 години (завдяки цьому фрикадельки не розваляться під час готування) або на 30 хвилин в морозильну камеру.
В пательні розігрійте олію, викладіть фрикадельки. Їх потрібно обсмажити з обох боків.
Підсмажені фрикадельки викладіть на деко і помістіть в духовку, нагріту до 180 ° C в звичайному режимі або до 160 ° C в конвекційному, і залиште на 30 хв.
Для вершкового соусу потрібно розтопити на пательні 40 грамів вершкового масла. В масло додайте пшеничне борошно і розмішуйте до однорідної консистенції.
Після цього додайте бульйон, вершки, соєвий соус і діжонську гірчицю. Доведіть до кипіння і дочекайтеся, поки соус загусне.
Подавати фрикадельки під соусом. На гарнір IKEA рекомендує картопляне пюре.
Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4
Радіо Трек: НОВИНИ