Як приготувати вдома знамениті фрикадельки IKEA (ФОТО)

Весь секрет – у соусі!

2020 рік запам’ятається нам багатьма різними подіями. Наприклад, цією: IKEA розсекретила рецепт своїх знаменитих фрикадельок.

Як з’ясувалося, вся фішка – у соусі.

Обов’язково приготуйте, це божественно смачно!

Інгредієнти для фрикадельок 

  • 500 г яловичого фаршу
  • 250 г свинячого фаршу
  • Одна цибулина, дрібно порізана
  • Один зубчик часнику, товчений або порізаний
  • 100 г панірувальних сухарів
  • 1 яйце
  • 5  столових ложок молока
  • Сіль
  • Перець мелений
  • Олія для смаження

 

Інгредієнти для вершкового соусу

  • 40 г вершкового масла
  • 40 г пшеничного борошна
  • 150 мл овочевого бульйону
  • 150 мл яловичого бульйону
  • 150 мл жирних вершків (30%)
  • 2 чайні ложки соєвого соусу
  • 1 чайна ложка діжонської гірчиці

Змішайте яловичий і свинячий фарш. Додайте дрібно нарізану цибулю, часник, панірувальні сухарі, яйце, молоко, сіль, перець і змішайте.

Сформуйте маленькі кульки. Покладіть їх на чисту тарілку, накрийте харчовою плівкою і помістіть в холодильник на 2 години (завдяки цьому фрикадельки не розваляться під час готування) або на 30 хвилин в морозильну камеру.

В пательні розігрійте олію, викладіть фрикадельки. Їх потрібно обсмажити з обох боків.

Підсмажені фрикадельки викладіть на деко і помістіть в духовку, нагріту до 180 ° C в звичайному режимі або до 160 ° C в конвекційному, і залиште на 30 хв.

Для вершкового соусу потрібно розтопити на пательні 40 грамів вершкового масла. В масло додайте пшеничне борошно і розмішуйте до однорідної консистенції.

Після цього додайте бульйон, вершки, соєвий соус і діжонську гірчицю. Доведіть до кипіння і дочекайтеся, поки соус загусне.

Подавати фрикадельки під соусом. На гарнір IKEA рекомендує картопляне пюре.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook