Як краще зберігати картоплю: митою чи немитою

Експерти розповіли, у якому вигляді овоч зберігається найкраще

Можна одразу зазначити, що картоплю можна мити перед закладкою на тривале зберігання, а особливо, якщо врожай збирався у дощову погоду.

Однак перед тим, як відправити її на зберігання після миття овоч потрібно добре просушити.

Найкраще картопля зберігатиметься при температурі від 2 до 4°C, а ось показники вологості мають бути 80-90%.

У митої перед зберіганням картоплі є одна суттєва перевага:

завдяки тому, що весь бруд змивається, одразу видно, в якому стані картоплини і можна відібрати зіпсовані.

Водночас є і певні недоліки:

  1. якщо мити неакуратно, то шкірку овоча можна легко пошкодити, від чого він швидко зіпсується;
  2. якщо урожай досить об’ємний, то процес сушіння проходитиме займе багато часу.

 

Особливості миття картоплі перед зберіганням

Для того, щоб урожай добре зберігався після миття, необхідно дотримуватися деяких рекомендацій:

  • варто підготувати досить велику ємність для миття - це може бути великий таз або стара ванна;
  • у підготовлену тару треба налити холодну воду і обережно викласти картоплю порціями, її потрібно помішати протягом деякого часу, але важливо не пошкодити шкірку;
  • варто також підготувати місце для просушування вимитої картоплі і добре, якщо є можливість викласти її на картон або тканину;
  • після кожної порції картоплі воду варто замінювати;
  • сушити миту картоплю потрібно протягом 4-8 годин, а місце має розташовуватися у півтіні або тіні.

Додамо, що врожай, який пошкодився під час викопування, не зберігають з цілою картоплею, адже вона швидко почне гнити і може зіпсувати інші запаси.

Джерело – Ukr.Media

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook