Як зробити тісто для пельменів м’яким і тонким, щоб добре тримало сік і начинку

Проста хитрість

Пельмені – улюблена страва багатьох українців. Проте не всі господині вміють робити вдале тісто для страви і в результаті – начинка випадає з розварених пельменів.

Тісто на пельмені може виходити або надто вологим, або надто сухим. У липке тісто можна додати трохи борошна при замісі і дати йому полежати. Сухе тісто краще відразу збризнути водою і ще помісити.

Тож завжди при роботі з тістом майте запас борошна.

 

І не забувайте додавати сіль, вона важлива у процесі формування клейковини. 

Просте пельменне тісто готується на воді із яйцем, можна і без яйця. На 100 г борошна беремо до 50 мл рідини – яєць, води, молока. Це може бути тільки вода або молоко з яйцями, іноді додають у тісто олію.

Правильно приготовлене тісто не рветься, не кришиться і пластичне у руках.

Джерело: pixelinform

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook