Як знайти найкращого репетитора англійської мови?

На що звертати увагу при виборі репетитора англійської мови?

Ефективне вивчення англійської мови насамперед залежить від побудови позитивної комунікації між учнем та вчителем, а також досвідченості та кваліфікації викладача. Репетитор англійської для дітей має горіти своєю справою та ретельно готуватися до занять, щоб мотивувати учнів до вивчення. Тому, обираючи викладача для себе або для дитини, треба орієнтуватися на ряд критеріїв, які допоможуть вибрати викладача на довгострокову співпрацю. 

Оцінити власні потреби

Починаючи пошук викладача, в першу чергу, треба визначитись з власними цілями на навчання. Багато викладачів працюють в окремому напрямку: тільки для дорослих, тільки для дітей шкільного віку, тільки для підготовки до міжнародних або шкільних екзаменів. Тому при першій бесіді важливо конкретно вказати вашу ціль для вивчення мови та бажаний результат від занять. Також треба визначитись з часом занять, кількістю уроків на тиждень та зручним форматом.

Де шукати репетитора

Коли мета та час для занять визначені, почніть пошуки викладача. Почати можна з пошуку серед знайомих, запитайте, можливо хтось вже мав подібний позитивний досвід та може порекомендувати викладача. Також кваліфікованих репетиторів можна знайти:

  • В соціальних мережах. Зараз багато вчителів ведуть експертні блоги, де дають корисні поради з вивчення мови, викладають відгуки студентів та записують інформативні відео. В такому профілі відразу можна познайомитись з викладачем та його манерою викладання. Можна знайти викладача для онлайн-занять, так і у своєму місті для офлайн зустрічей.
  • Онлайн-платформи. Існують сервіси, які допомагають репетиторам знаходити учнів, а учням репетиторів. На платформі можна ознайомитись з анкетою репетитора, відгуками та рейтингом. 
  • Мовні центри та приватні школи. Багато мовних центрів пропонують не тільки групові заняття, але й індивідуальні уроки з досвідченими викладачами. Також можна звернутися до приватних шкіл іноземних мов, які часто мають великий вибір репетиторів різного рівня та направлення.

На що звертати увагу при виборі репетитора англійської мови?

Будь-який спосіб пошуку репетитора передбачає подальший вибір викладача по критеріях, які можуть бути вирішальними у прийнятті рішення.

Кваліфікація та досвід

Запитайте репетитора про наявність освіти або сертифікатів знання мови. Також можете запитати про досвід викладання, але слід памʼятати, що іноді менш досвідчені викладачі або молоді спеціалісти можуть використовувати сучасні методики викладання та інтерактивні програми.

Спеціалізація 

Чи спеціалізується репетитор на викладанні відповідно до вашої мети: рівень мови, бізнес-англійська, британська чи американська англійська, підготовка до екзаменів (TOEFL, IELTS тощо), коригування акценту. 

Методика навчання 

Дізнайтесь як, зазвичай, проходить заняття, якою мовою репетитор викладає. Деякі вчителі викладають тільки англійською мовою. Спочатку може бути складно, але учень швидко звикає до такого формату, а процес вивчення йде швидше.

Формат викладання

Який графік та формат викладання може запропонувати репетитор. Деякі вчителі дають тільки офлайн заняття, а деякі тільки онлайн. Чи є можливість комбінувати формати. 

Ціна заняття

Порівняйте ціни різних репетиторів та виберіть відповідно до свого бюджету. Аналізуючи різні цінові категорії, слід розуміти, що досвідчені вчителі та ті, хто постійно розвивається та вкладають кошти в підвищення кваліфікації, мають вищий рівень цін. 

Відгуки

Прочитайте відгуки попередніх учнів, щоб скласти повне уявлення про репетитора та його підхід. Звертайте увагу на конкретні приклади як репетитор допоміг досягти певної мети у вивченні мови. Які сильні сторони відзначають учні? Професіоналізм, терпіння, веселі заняття, приємна комунікація. 

Пробний урок

Багато репетиторів пропонують безплатне пробне заняття для того, щоб ближче познайомитись перед початком тривалої співпраці. На першому занятті можна оцінити темп та логічність викладання матеріалу, підхід та методи викладання, свої відчуття після уроку. Чи вселяє викладач мотивацію та легкість або ви відчуваєте, що голова кипить від інформації та бажання вивчати мову стало зовсім мало?

Регламент співпраці з репетитором

Починаючи співпрацю з репетитором, ознайомтесь з регламентом взаємодії. Деякі репетитори наполягають на складанні договору та повній оплаті відразу за місяць. Дізнайтесь як в такому випадку відбувається відпрацювання через хворобу та інших випадках. Не рекомендується підписувати довгостроковий договір без оцінки першого заняття. 

Дотримуйтесь рекомендацій і ви обовʼязково знайдете найкращого викладача для себе. Ваші відчуття та комфорт під час заняття мають бути вирішальними у прийнятті рішення. Не бійтесь відмовлятись від співпраці, якщо відчуваєте, що репетитор вам не підходить.

на правах реклами

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook