Як зберігати м'ясо, якщо не працює холодильник: Корисні поради

Актуально у період відключення електроенергії

Зберігати м’ясо без холодильника, щоб воно не зіпсувалося, можливо.  Варто знати лише кілька хитрощів.

Лід

Він допоможе зберегти м'ясо свіжим до 3 діб. Покладіть м’ясо в чисту посудину з льодом, щільно закрийте кришкою, обмотайте тканиною та плівкою.

Термопакет або термосумка

Термопакет може підтримувати низьку температуру до 15 годин, а сумка збільшує термін зберігання практично вдвічі.

Свинячий жир чи смалець

Помажте м'ясо свинячим жиром або смальцем. Це захистить його від проникнення бактерій.

Після того, як обмажете м'ясо жиром, загорніть його в папір або тканину та помістіть у темне прохолодне місце. Так м'ясо може зберігатись до 96 годин.

Оцет

Промийте м'ясо чистою водою. Після цього змочіть його в 9% оцті, обмотайте бавовняною тканиною та помістіть в посудину, яка щільно закривається.

Мед

Обробіть м'ясо чистим чи розмішаним з водою медом. Потім покладіть м'ясо в посуд і щільно закрийте кришкою. Зберігайте його у прохолодному, закритому від сонячних променів місці.

Джерело: Мета

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook