Як зберегти гарбузи на цілу зиму. «Золоті» правила

Навіть якщо гарбуз трохи пошкоджений, його можна врятувати

Почнемо з того, що для тривалого зберігання найбільш підходящі – плоди великого або середнього розміру. Дрібні гарбузи навряд чи вдасться протримати кілька місяців.

Дуже важливо ще й відібрати гарбузи без значних пошкоджень. Звісно, краще, аби таких взагалі не було

А тепер, власне, правила зберігання гарбузів

Після того, як Ви зібрали гарбузові з грядки, на тиждень помістіть їх туди, де температура повітря становить 25-28°C, а вологість тримається на рівні 85%.

У подібних умовах культура дозріє, а її шкірка стане більш щільною.

Якщо на гарбузах є невеликі пошкодження, обробіть їх 3% розчином марганцівки. Це виключить ризик загнивання плодів.

Через тиждень перекладіть гарбуз на постійне місце зберігання.

Найкращими умовами вважаються температура повітря від 4 до 9°C і вологість 70%. Якщо у вас є льох або комора, то помістіть урожай саме туди. Хорошим місцем у квартирі буде лоджія (балкон).

Щойно визначитеся з локацією, покладіть гарбузини на невеликій відстані одна від одної, а під них помістіть зроблену з соломи підстилку.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook