Як їдять кабачки в Китаї: кращого рецепту закуски ви не знайдете

Кабачки в пікантному маринаді

Закуска на п'ять з плюсом. Саме так можна охарактеризувати ці пікантні кабачки. Китайці зрозуміли, що смак кабачків сам по собі нейтральний. Тож вирішили наповнити їх досконалим соусом.

Виходять хрусткі скибочки в медово-лимонно-часниковому маринаді з соєвим соусом і ароматними насінням кунжуту.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 400 г
  • Часник – 2 зуб.
  • Кунжут – 2 ст. л.
  • Кріп – 0,5 пуч.
  • Соєвий соус – 2 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Чорний перець – на смак
  • Барбарис – на смак
  • Лимонний сік – 2 ст. л.

Кабачки промити, тонко наріжте кільцями або пластинками. Складіть у глибоку миску, посоліть.

В окрему ємність влийте соєвий соус, мед, лимонний сік. Додайте чорний перець і пропущений через прес часник, перемішайте.

Злийте сік з кабачків. Додайте подрібнений кріп і заправку.

Розігрійте в сковороді оливкову олію з кунжутом. Не кип’ятіть! Гарячою олією полийте кабачки і перемішайте. Залиште на 10 хвилин і подавайте, посипавши барбарисом.

Джерело: cesmak

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook