Як витрачати трохи менше грошей? Просто й ефективно

…якщо ви дійсно цього хочете

Зарплата була два дні тому, а сьогодні у гаманці залишилось хіба на комуналку і проїзд… Знайомо?

Насправді так живе безліч людей. І більшість з них просто не вміє економити, відмовляючись від миттєвих задоволень.

А робити це насправді не так вже й складно. Просто над цим варто задуматись, а тоді – докласти трохи зусиль, зробивши адекватну економію своєю звичкою.

Сім правил економії

Мета. Перше, з чого потрібно почати — це придумати мету. Для чого ви хочете заощадити? На що саме вам бракує грошей? Це новий телефон, омріяні туфлі чи поїздка на море?..

Якщо у вас буде конкретна мета, буде і бажання витрачати менше.

Витрати і доходи. З початку місяця заведіть блокнот, в який будете записувати усі доходи і витрати. Так в кінці місяця ви побачите на що витратили найбільше. Можливо, ви про це навіть не здогадувалися.

Дивлячись на список, ви одразу зрозумієте, чого варто купувати трохи менше, а від чого і зовсім треба відмовитися.

У магазин – тільки зі списком. Дуже багато грошей йде на імпульсивні витрати у продовольчих магазинах. Тому обов'язково ходіть на закупи ситими, зі списком необхідного та обмеженим бюджетом.

Так, навіть якщо ви й захочете купити щось зайве, у вас просто не буде на це грошей

Готівка. Купуйте все за готівку. Коли ви побачите, як швидко закінчуються гроші у гаманці, витрачати більше просто не захочеться...

Імпульсивні покупки. Якщо вам зараз захотілося купити чергове чорне плаття, відкладіть покупку на тиждень. За цей час наведіть порядок у шафі, переглянувши, що там водиться. Можливо, за цей час ви передумаєте витрачатися на чергову обновку.

Депресія. Багато людей «скаженіють» у магазині просто через поганий настрій і спробу таким чином його покращити. Пошукайте більш корисне заняття, а ще краще – знайдіть собі хобі і витрачайте гроші на нього. Це в рази краще і для гаманця, і для нервів.

Скарбничка. У кожного в дитинстві була скарбничка, в яку скидали непотрібні монети. Чому б зараз не завести таку ж? Тільки складати в неї треба солідні монети (по 5 чи 10 грн) чи навіть купюри. Повірте, розбивати таку свинку потім буде дуууууже приємно

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook