Як вибрати правильний сир для сирників, щоб вони не розповзалися на сковороді

Необхідно звернути увагу на жирність продукту

Як вибрати правильний сир для сирників, щоб вони не розповзалися на сковороді

Необхідно звернути увагу на жирність продуктуирники – ідеальний сніданок. Вони поживні, корисні і дуже смачні. Але, на жаль, часто буває, що сирники не тримають свою форму і розповзаються по сковороді під час смаження.

Важливо для сирників обирати правильний сир.

Якщо сир вологий — доведеться додати багато борошна, щоб збалансувати густоту і щоб було можна руками зліпити щось із тіста. Смак і текстура такого сирника буде грубуватими та борошнистими.

Якщо сир дуже жирний (понад 20%), то сирники можуть розповзтися на сковороді.

Є думка, що домашній і сільський сир краще не використовувати саме через вологість і жирність.

Знежирений сир дозволить масі бути пластичною, але смаку в результаті буде не багато, як, втім і користі. Оскільки при знежиренні продукту з нього разом із жиром йдуть і корисні властивості та елементи.

Щоб вийшло еластичне, зручне в роботі тісто, сирний ніжний смак і текстура, вибирайте сир середньої жирності — 5-18%.

Зверніть увагу, щоб він був сухим. Якщо ви купуєте фермерський і бачите, що він надто вологий — можна в прямому сенсі віджати його. Використовуючи кілька паперових рушників. Поклавши кульку сиру між ними, щільно притисніть руками до столу, і ви побачите, що волога йде в серветки.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook