Як урізноманітнити страви з макаронів: буде і смачно, і цікаво

Трохи менше «традиційності» і трохи більше користі

У світі існують десятки видів макаронних виробів і всі вони є улюбленою їжею мільйонів людей. Хтось полюбляє додавати у макарони фарш, хтось любить їсти їх з сосисками, ну, а комусь подобається просто засипати їх сиром або ж заливати кетчупом

Якщо вам хочеться трохи урізноманітнити страви з макаронів і зробити їх смачнішими і, що важливо, кориснішими, ось кілька способів, які можуть в цьому допомогти.

Не переварюйте макарони

Макарони корисні та смачні лише у тому випадку, якщо зварені з дотриманням рекомендованого часу приготування.

Переварені макаронні вироби втрачають більшу частину поживних речовин і перетворюються в м'яку липку масу, яку неприємно їсти, тож не забувайте звертати увагу на час варіння макаронів, який вказаний на упаковці.

Додавайте білок, корисні жири і клітковину

Велика перевага пасти в її універсальності: вона відмінно поєднується майже з усіма продуктами, навіть із солодкими. Тому додавати до макаронів можна все що завгодно.

Але найкраще збалансують страву продукти, багаті білком, корисними жирами і клітковиною, наприклад:

  • риба,
  • морепродукти,
  • курка,
  • яйця,
  • горіхи,
  • авокадо,
  • оливкова олія та оливки,
  • будь-які овочі.

Вибирайте макарони з твердих сортів пшениці

Макарони з твердих сортів пшениці повільніше розварюються і мають менший глікемічний індекс на відміну від виробів з м'яких сортів. Це значить, що вони довше зберігають відчуття ситості і не викликають різких стрибків глюкози в крові, що особливо важливо для людей з цукровим діабетом або преддіабетом.

Додавайте менш калорійний сир

Здебільшого сири — дуже смачна, але, на жаль, надмірно калорійна і жирна штука.

Тож, якщо ви хочете знизити калорійність своєї пасти, додайте у неї моцарелу, фету, бринзу або рікоту.

Вони мають приємний смак, багаті вітамінами і мінералами, але при цьому містять менше калорій і насичених жирів.

Робіть домашні соуси

Запорука гарної пасти — смачний соус, який досить складно знайти в магазині, але зате можна приготувати вдома. Навіть найдорожчий магазинний соус песто і віддалено не буде нагадувати домашній — зі свіжим базиліком, кедровими горіхами та оливковою олією.

Зберігати домашні соуси потрібно в холодильнику, в герметичній упаковці, на яку краще поставити маркування з датою приготування.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook