Як смажити картоплю з хрусткою скоринкою: секрети приготування страви
Картопля вийде смачною і апетитною


Здавалося б, що готувати смажену картоплю дуже легко. Однак іноді трапляються казуси: то скоринка є, але картопля сира всередині, то вона не хрумтить і більше схожа на варену. Річ у тім, що навіть таке просте блюдо має кілька секретів приготування.
Найчастіше її готують на рослинній олії, але можна також використовувати сало або смалець.
Як правильно смажити картоплю
Для смаження слід обирати картоплю з низьким вмістом крохмалю.
Картоплю нарізати на шматочки однакового розміру і просушіть на паперовому рушнику.
Найкраще смажити картоплю на сковороді з товстим антипригарним дном і високими бортами.
Добре розігрійте олію, рівним шаром вкиньте туди нарізану картоплю і смажте без кришки кілька хвилин на сильному вогні.
Переверніть шматочки картоплі, зменшіть вогонь. Продовжуйте періодично перевертати, щоб вона не пригоріла.
Солити картоплю потрібно за 2-3 хвилини до зняття з вогню.
Загальний час приготування залежить від потужності плити, типу сковороди і сорту овоча. У середньому за часом, щоб посмажити картоплю на сковороді, йде 20-30 хвилин.
Радіо Трек: НОВИНИ