Як раніше вже не буде: попри спротив виробників, у ЄС зникнуть звичні пластикові пляшки

Як це стосується України?

За останні кілька місяців у пластикових пляшках по всій Європі відбулася невелика, але досить помітна зміна.

До ємностей з рідиною до трьох літрів кришки мають бути прикріплені. Це пов'язано з тим, що пластикові пляшки в Європі змінюються через нові правила ЄС.

Згідно з новою директивою ЄС, компаніям дозволено продавати одноразові пластикові вироби з ковпачками і кришками (наприклад, пляшки для напоїв), «якщо ковпачки і кришки залишаються прикріпленими до контейнерів на етапі використання продуктів за призначенням», пише IFLScience

Це частина плану зі скорочення пластикових відходів, які найчастіше зустрічаються на пляжах у Євросоюзі.

Ми всі іноді втрачаємо кришки, і, звісно, вони не зникають просто так у порожнечі.

 

Тому є надія, що, зберігши кришку прикріпленою до пляшки, обидві частини пляшки зрештою будуть перероблені, а не забруднять навколишнє середовище. 

Вперше це правило було оголошено ще в 2018 році, і воно, схоже, не надто сподобалося гігантам пляшкових напоїв, таким як Coca-Cola і Nestlé.

Але незважаючи на це, ЄС зрештою наполіг на своєму, і директива, що описує зміни, була опублікована в червні 2019 року.

Очікується, що члени ЄС дотримуватимуться нових правил з 3 липня, хоча протягом останніх кількох місяців багато хто вже помічав пляшки з прив'язаними кришками в магазинах, як всередині ЄС, так і за його межами.

Відбувається це тому, що багато напоїв, які продаються в пластикових пляшках, виробляються серійно. І для компаній було б серйозною проблемою (тобто дорого) перемикатися між різними конструкціями кришок для різних ринків. До того ж, наразі Україна в процесі приєднання до правил Європейського союзу, тому ми також можемо очікувати на такі нововведення, - зазначає informator.ua.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook