Як раніше вже не буде: попри спротив виробників, у ЄС зникнуть звичні пластикові пляшки

Як це стосується України?

За останні кілька місяців у пластикових пляшках по всій Європі відбулася невелика, але досить помітна зміна.

До ємностей з рідиною до трьох літрів кришки мають бути прикріплені. Це пов'язано з тим, що пластикові пляшки в Європі змінюються через нові правила ЄС.

Згідно з новою директивою ЄС, компаніям дозволено продавати одноразові пластикові вироби з ковпачками і кришками (наприклад, пляшки для напоїв), «якщо ковпачки і кришки залишаються прикріпленими до контейнерів на етапі використання продуктів за призначенням», пише IFLScience

Це частина плану зі скорочення пластикових відходів, які найчастіше зустрічаються на пляжах у Євросоюзі.

Ми всі іноді втрачаємо кришки, і, звісно, вони не зникають просто так у порожнечі.

 

Тому є надія, що, зберігши кришку прикріпленою до пляшки, обидві частини пляшки зрештою будуть перероблені, а не забруднять навколишнє середовище. 

Вперше це правило було оголошено ще в 2018 році, і воно, схоже, не надто сподобалося гігантам пляшкових напоїв, таким як Coca-Cola і Nestlé.

Але незважаючи на це, ЄС зрештою наполіг на своєму, і директива, що описує зміни, була опублікована в червні 2019 року.

Очікується, що члени ЄС дотримуватимуться нових правил з 3 липня, хоча протягом останніх кількох місяців багато хто вже помічав пляшки з прив'язаними кришками в магазинах, як всередині ЄС, так і за його межами.

Відбувається це тому, що багато напоїв, які продаються в пластикових пляшках, виробляються серійно. І для компаній було б серйозною проблемою (тобто дорого) перемикатися між різними конструкціями кришок для різних ринків. До того ж, наразі Україна в процесі приєднання до правил Європейського союзу, тому ми також можемо очікувати на такі нововведення, - зазначає informator.ua.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень