Як приготувати пухкі сирники, які не розтікаються на сковороді: кулінарна хитрість
Варто знати особливості приготування десерту
Сирники – популярний та корисний сніданок. Проте страва виходить досконалою не у всіх господинь. Часто сирники просто розпливаються на сковороді у тонкий млинець.
Щоб така прикрість не траплялася, треба знати хитрощі. Зокрема, обирати правильний сир. Він має бути однорідний, пастоподібний.
Інгредієнти:
- Сир – 600 г
- Цукор – 50 г
- Яйця – 2 шт.
- Манка – 2 ст. л.
- Борошно – 50-100 г
- Ваніль, сіль – на смак
Сир перетерти з яйцями та цукром, додати сіль і ванільний цукор. Засипати манку, перемішати і дати масі хвилин 10 постояти.
Потім додаємо борошно, головне - не пересипати його, щоб сирники не вийшли гумовими.
Вимішуємо тісто, робимо шайби і смажимо на розігрітій сковорідці. Ваші сирники вийдуть дуже ніжними та пухкими.
За бажанням такі сирники можна запікати у духовці близько 15 хвилин при 180 градусах.
Хитрістю у цьому рецепті є манка, саме вона скріпить ваші сирники і вони не втратять форму під час приготування.
Радіо Трек: НОВИНИ