Як правильно зберігати цибулю вдома: 4 корисні лайфхаки

Зберігати цибулю можна цілою, нарізаною і замороженою

Цибуля – традиційний овоч українців, без якого неможливе приготування більшості страв. До того ж цибуля містить багато корисних властивостей. Збирають урожай цибулі ще всередині літа, тож господиням лишається лише завдання правильно зберегти її.

Пропонуємо 4 способи зберігання цибулі вдома. 

Зберігання цілими овочами

Цибулю треба зберігати у сухому, темному і часто провітрюваному місці. Цілу цибулю потрібно покласти у сітку або коробку з отвором, щоб забезпечити провітрювання. Тоді вона збережеться від 2 до 3 місяців. У холодильнику вона вбере зайву вологу, стане м'якою і швидше зіпсується.

Зберігання половини 

Після приготування страв залишаються інгредієнти. Цибулю необов'язково викидати, якщо ви використали її не повністю. Половинку овочу можна загорнути у харчову плівку та покласти у холодильник. Таку цибулю краще використовувати потім для приготування гарячих страв. Зберігати половинку можна до 2 тижнів. 

Зберігання подрібнених овочів

Зберігати нарізану цибулю потрібно у герметичній посудині. Чим довше нарізана цибуля зберігається в холодильнику, тим більше вона окислюється і втрачає вітаміни, тому тримайте нарізану цибулю лише 7-10 днів.

Зберігання цибулі замороженою

Цибулю можна заморожувати, але не цілою. Краще розрізати цибулю та покласти у герметичний пакет або контейнер. Зберігати цибулю таким способом можна пів року.

Джерело — МЕТА

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook