Як правильно заварювати зелений чай: 3 нюанси, які впливають на смак
Цей напій досить вимогливий до умов заварювання
Зелений чай дуже відрізняється від чорного. Він містить більшу кількість антиоксидантів і потребує інших тонкощів приготування. Сировиною для нього служать верхні листочки і бруньки, зібрані ранньою весною. Саме тому зелений чай потребує особливих правил заварювання.
Як найкраще заварювати зелений чай
-
Використовуйте бутильовану або фільтровану воду;
-
Зелений чай не можна заварювати окропом. Якщо це зробити, чай втратить більшість цілющих властивостей, а його смак стане гірким і грубим.
-
Температура води для заварювання зеленого чаю повинна бути 60-80°С. Чим прохолодніше вода — тим ніжніше буде смак.
-
Зелений чай виділяє у воду корисні речовини і мікроелементи, але після 5 хвилин, починає виділятися надмірна кількість кофеїну (теїн), що робить чай гірким. Тому, оптимальний час заварювання зеленого чаю - 3-5 хвилин. Потім листочки треба вибрати.
Джерело: glavred
Радіо Трек: НОВИНИ