Як правильно заварювати зелений чай: 3 нюанси, які впливають на смак

Цей напій досить вимогливий до умов заварювання

Зелений чай дуже відрізняється від чорного. Він містить більшу кількість антиоксидантів і потребує інших тонкощів приготування. Сировиною для нього служать верхні листочки і бруньки, зібрані ранньою весною. Саме тому зелений чай потребує особливих правил заварювання.

Як найкраще заварювати зелений чай

  1. Використовуйте бутильовану або фільтровану воду;

  2. Зелений чай не можна заварювати окропом. Якщо це зробити, чай втратить більшість цілющих властивостей, а його смак стане гірким і грубим.

  3. Температура води для заварювання зеленого чаю повинна бути 60-80°С. Чим прохолодніше вода — тим ніжніше буде смак.

  4. Зелений чай виділяє у воду корисні речовини і мікроелементи, але після 5 хвилин, починає виділятися надмірна кількість кофеїну (теїн), що робить чай гірким. Тому, оптимальний час заварювання зеленого чаю - 3-5 хвилин. Потім листочки треба вибрати.

Джерело: glavred

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook