Як правильно замочувати горох перед приготуванням, щоб він миттєво зварився

Є помилки, які часто допускають

Горох – корисний продукт, з якого виходить прекрасне пюре та суп. Боби дуже поживні і є потужним джерелом білків, проте варити його уміють не всі.

Як правильно і смачно зварити горох?

Перш ніж починати готування гороху, його треба замочити. Тоді він звариться швидше. Горох треба насипати в миску і залити прохолодною водою на 5-12 годин. Тоді він звариться за хвилин 40, а горох без замочування буде варитися близько 2 годин.

Потім поставте горох на середній вогонь і варіть 20 хвилин, знімаючи пінку.

Можна також у воду для замочування додати пів чайної ложки соди, це сприятиме швидшому розм’якшенню бобів.

В кінці варіння помішуйте горох частіше, щоб він не пригорів, а за 5 хвилин до виключення посоліть.  Готовий горох перебийте блендером і пюре вийде однорідним.

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook