Як правильно солити суп та борщ: скільки кидати і головне – коли

Для кожної страви є свої нюанси

А Ви чули, що суп буде смачнішим, якщо солити його пізніше? І це – свята правда

Багато господинь стараються впоратися із приготуванням їжі якомога швидше, тож заздалегідь підсолюють воду, закидають всі інгредієнти і просто чекають… І це – неправильно

Коли потрібно кидати сіль в суп і борщ?

І суп, і борщ солити потрібно наприкінці – щойно зваряться основні продукти (тобто за 10-20 хв до закінчення варіння). У цьому випадку сіль вбереться рівномірно і смак страви буде максимально насиченим.

Коли солити бульйон з будь-яким м'ясом?

А от бульйони якраз солять на самому початку (щоб м’ясо добре набралося солі), але солять помірно, свідомо залишаючи недосоленим. У такому випадку сам бульйон буде більш наваристим: у м'ясі є солерозчинні білки, які переходять у воду лише коли та солона.

Вирівнюють на сіль (тобто досолюють до смаку) бульйон знову таки наприкінці приготування.

 

Скільки солі потрібно покласти в суп

Тут арифметика проста: на кожен літр готової страви (тобто рахувати не чисту воду, а разом з інгредієнтами) – по 0,5-1 ч.л. солоної спеції.

Тобто:

  • на 1 л супу – 0,5-1 ч.л. солі;
  • на 2 л супу – 1-2 ч.л. солі;
  • на 5 л супу - максимум 5 ч.л.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook