Як перевірити, чи замість масла вам не підсунули «бодягу з жирів»: три способи

Дедалі більше виробників можуть почати продавати підробки, прагнучи заощадити

Тільки за минулий рік вершкове масло подорожчало в Україні на 22%. Сьогодні вартість пачки масла вагою близько 200 грамів у супермаркетах - від 59 до 87 гривень.

Дедалі більше виробників можуть почати продавати підробки, прагнучи заощадити. І вартість тут не грає ролі: підсунути суміш жирів невідомого походження і ні слова про це не сказати на етикетці можуть як виробники масла «подорожче», так і виробники більш дешевих варіантів. 

Як перевірити вершкове масло у воді - легкий тест з окропом

Перевірка в гарячій воді - одна з найефективніших. Якісне масло повинно повністю розчинятися в ній, фарбуючи в молочний колір.

Зверніть увагу: масло має розчинитися без будь-якого осаду і тим більше без «пластівців». Їхня наявність - дуже поганий сигнал.

Перевірка вершкового масла заморожуванням

Справжнє якісне вершкове масло при низьких температурах має просто таки «задубіти».

Якщо в ньому є рослинні жири - вони не дадуть йому цього зробити.

 

Тому один з ефективних способів перевірити масло на натуральність - заморозити.

 

Заморожений брусок масла слід спробувати подрібнити.

Якщо побачите під ножем масляну крихту замість рівних пластів - це ознака хорошого масла.

Як перевірити вершкове масло на сковороді

Чудовий спосіб протестувати цей продукт - безпосередньо в процесі готування. Простежте, як куплене вами масло поводиться при нагріванні. Гарне вершкове масло, кинуте на розігріту сковороду, буде виділяти приємний молочний аромат і дасть характерну пінку. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook