Як визначити, що чай – якісний

Він має кілька ознак

Ознаки якісного чаю

1. Велике листя

  • Воно має однаковий розмір, правильну форму, без корінців та сміття
  • Коли розгортаєш листя, воно не кришиться. Якщо навпаки – листя пересушене чи зазнало повторного сушіння. 
  • Запах має бути приємним (якщо пахне пліснявою, пилом, залізом – це неякісний чай).

2. Відсутність ароматизаторів та інших добавок

Їх нерідко додають, коли сировина – неякісна.

Щоб перевірити, чи є у чаєві барвники, його заливають холодною водою.

 

Негайна зміна кольору води свідчить про наявність барвників.

3. Якісна заварка

У якісній заварці немає сміття, корінців.

  • Не свідчить про якість плівка на чаї. Неякісні чаї теж можуть її мати.
  • Гіркота зеленого чаю – це не обов’язково погана якість.

Причина може бути у неправильні температурі води, якою залили. Його треба заливати водою з температурою не більше 85 градусів, якщо це японський чай – не більше 75.


Позначки на пакуванні якісного чаю

1. Китайський чай

На справжньому чаєві з Китаю вказаний його експортер – China National Tea & NativeProductImport & Export Corp. Також він з ось таким логотипом:

Перша ж ознака підробки – напис Made in China.

2. Індійський чай

Він з таким логотипом:

Або з ідентифікаторами регіонів, де виготовляють чай: 

3. Цейлонський чай

Республіка Шрі-Ланка на свій чай позначає знаком якості Державного чайного управління. Це є гарантією, що чай – з плантації, яка сертифікована державою. 

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook