Як надовго Україні вистачить людей для ведення війни? Буданов дав відповідь

Росія вже проводила підрахунки

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов визнав складнощі перебігу мобілізації в Україні. За його словами, деякі люди трохи налякані, проте альтернатива цьому – російське рабство. Тому боротьба проти ворога є «внеском у майбутнє».

Про це начальник ГУР сказав на закритій зустрічі з випускниками KSE, передає Forbes Ukraine.

Буданов наголосив, що Росія вже проводила підрахунки, наскільки Україні вистачить людського ресурсу для ведення війни.

- Деякі люди трохи налякані, трохи невпевнені, бо їм, ймовірно, повністю і належним чином не пояснили, що служба в українській армії не вирок, а честь і нові можливості.

 

Так, це обов’язок, рутина, ризик, але водночас це і є справжня свобода – захист своєї держави, служба своїй нації. Це внесок і у власне, і в загальне вільне майбутнє. Альтернатива цьому – російське рабство, – заявив Кирило Буданов.

Очільник розвідки визнав, що ймовірно, військове керівництво припустилося помилок у комунікації з суспільством. Однак, за його словами, наразі вони виправляються. Тож вважати, що в Україні закінчився людський ресурс, на думку посадовця, неправильно.

- Росія проводила підрахунки, наскільки Україні вистачить людського ресурсу для ведення війни.

 

Якщо ми будемо мобілізовувати всіх людей віком від 18 років включно, то зможемо вести війну до 2033 року, – пояснив він. Однак це ще не все.

У разі зниження порогу до 16 років, а такий варіант країна-агресорка розглядала, війна зможе тривати до 2044 року. Втім, як каже Буданов, це лише російські розрахунки, на противагу ворогові Україна цінує життя своїх громадян.

- Та й навряд чи хтось зможе воювати до 2044 року, а до 2060-го й поготів. Тут справа передусім в економіці – жодна економіка стільки часу в стані війни не витримає.

 

Але якщо Україна витрачає на ведення війни здебільшого не зовсім свої кошти, то Росія – власні, і ворог це теж чітко розуміє, – додав голова ГУР МО.

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook