Ягоди з компоту не треба викидати: готуємо чудовий десерт для всієї родини (РЕЦЕПТ)

Знадобиться всього 5 хв і трохи терпіння – дочекатися, доки ця смакота застигне

За цим рецептом виходить дуже смачний, ніжний, повітряний десерт. Конкретно у цьому випадку беруться вишні, але можна використовувати будь-які ягоди чи навіть фрукти – вийде однаково смачно!

Просто зважайте, що для вишень, наприклад, якщо компот був несолодкий, потрібно додати трохи цукру, бо десерт вийде з кислинкою.

У приготуванні немає жодних складнощів, головне, щоб був блендер. Весь процес приготування займає максимум 5 хв.

Інгредієнти:

  • ягоди з компоту (без кісточок) – 2 склянки
  • компот або вода – 150 мл
  • желатин швидкорозчинний – 15 г
  • цукор – до смаку

Приготування:

У компот всипаємо желатин і нагріваємо, помішуючи, на середньому вогні до повного розчинення. Потім знімаємо із вогню. НЕ КИП’ЯТИМО!

Далі викладаємо у сотейник ягоди чи фрукти з компоту і ретельно подрібнюємо їх за допомогою блендера – до однорідності.

Маса повинна посвітлішати і збільшитися в об’ємі.

Переливаємо ягідну масу в контейнер або форму відповідного розміру.

Забираємо тару з десертом у холодильник як мінімум на 4 год, щоб десерт добре застиг

Джерело: Школа життя

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook