Вражає печінку на пряму: смертельна небезпека магазинних соків 

Навіть ті, хто не купують таких соків, дозволяють побалувати себе на свята 

Постійне вживання пакетованих магазинних соків може мати вкрай серйозні наслідки для здоров'я. Сік у пакеті - це не здоровий продукт, передусім через вміст цукру. 

Небезпечна фруктоза

Експерти кажуть: на стандартну півторалітрову упаковку припадає 32 кубики цукру.

Фактично йдеться про фруктозу, що набагато гірше. Адже фруктоза потрапляє безпосередньо в печінку,  поступово перетворюється на звичайний жир, на тригліцериди.

Через колосальний вміст чистої фруктози ВООЗ називає соки продуктами, з якими слід бути надзвичайно обережними.

Ризик смерті

Американські вчені протягом шести років вивчали раціон 40 000 осіб віком від 45 років. З'ясували: регулярне споживання соку вкорочує життя.

Експерти кажуть: ризик для здоров'я значно зростає при щоденному споживанні продукту обсягом 350 мл.

За такої порції ризик смерті зростає на 14%, ризик серцевих захворювань – на 40%.

Онкологія

Оскільки фруктоза із соку може перероблятись лише печінкою, з'являються великі ризики щодо порушень обмінних процесів у цьому органі.

Американська асоціація з вивчення раку стверджує, що сік є безпосередньою причиною виникнення деяких онкологічних захворювань.

Крім того, соки шкодять зубам та здорово «підкидають» зайві кілограми на талію.

Але не всі вони такі шкідливі.

Є менш небезпечні, наприклад, томатний (мінус лише у великому вмісті солі), а є й корисні. Найкорисніший - зелений овочевий сік. 

Перед вживанням будь-яких лікарських препаратів потрібно проконсультуватися з лікарем і здати аналізи на дефіцити вітамінів.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook