«Вони дуже вдячні»: біженцям з України доводиться спати на підлозі в аеропорту

Через брак місць для розміщення, зокрема, в Ірландії

Біженцям, які виїхали з України, довелося спати на підлозі будівлі Дублінського аеропорту, оскільки Ірландії бракує місць для розміщення людей

Про це пише Irish Examiner. 

Видання повідомляє, що близько 250 людей перебувають у старій будівлі терміналу в аеропорту - з них близько 150 - жінки та діти, які тікають зі своїх домівок в Україні. 

Маргарита Калініченко, волонтер Ukrainian Action Group, розповіла, що навіть попри ситуацію

Вони дуже вдячні за місце, де зараз тихо, і вони не вимогливі чи щось подібне. Вони дуже вдячні за те, що мають.

 

Але вчора вони спали на голій підлозі.

Ірландії не вистачає місця для біженців. Планується, що на території кампусу Citywest у Дубліні, людей розмістять у наметах, оскільки в країні закінчилося державне житло для шукачів притулку та українських біженців.

Урядові установи також намагаються знайти інші тимчасові центри, у яких можна було б обробляти та розміщувати прибулих, поки не будуть знайдені довгострокові рішення.

Хоча Citywest Convention Center спочатку був відкритий як допоміжний центр для обробки українських біженців в аеропорту Дубліна, більшість тих, хто зараз там залишився, — це шукачі притулку з інших країн, які подають заявки за системою Міжнародної служби захисту (IPS). 

Виконавчий директор Ірландської ради у справах біженців Нік Хендерсон сказав, що останні події викликають велику стурбованість.

Існує термінова потреба в новому плані вирішення цієї безпрецедентної ситуації. Нам потрібен загальнодержавний підхід з іншими відомствами, які долучатимуться до підтримки Департаменту у справах дітей.

Видання пише, що понад 40 тисяч людей прибули до Ірландії з України з початку російського вторгнення 24 лютого.

Раніше ми повідомляли, що Популярна серед українських біженців країна призупиняє прийом втікачів від війни

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook