Власників бізнесу штрафуватимуть за відсутність масок у клієнтів і персоналу

До 5100 грн штрафу загрожує неуважним підприємцям

Відзавтра вступають у дію зміни до Закону України  «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».

Ними передбачається покарання юридичних та фізичних осіб-підприємців за відсутність масок у клієнтів та працівників. 

Покарання передбачене у вигляді штрафу від 3400 до 5100 грн. 

Так, якщо фахівці держпродспоживслужби здійснюють перевірку, наприклад у супермаркеті, і там виявлять, що покупці чи працівники неправильно носять маски або взагалі без них, то керівник супермаркету змушений буде заплатити штраф, – розповів начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Василь Тонконоженко. 

Про порушників фахівцям управління держпродспоживслужби можуть повідомляти й інші відвідувачі. Для цього потрібно звернутися в управління за адресою:  вул. Малорівненська, 91 або за номером: +38 (0362) 63-36-30. 

Крім того, законодавством тепер передбачено, що протокол складається вже не за порушення правил карантину, що передбачений КУпАП, а за недотриманням вимог Закону України про «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».

Це дасть можливість пришвидшити процес розгляду протоколів. Оскільки їх розглядатимуть не суди, а орган, який зафіксував порушення та склав відповідний протокол.

До слова, у період з 8 до 10 січня фахівці провели понад 800 перевірок та склали 41 протокол. Працівники управління держпродспоживслужби щодня проводять контроль за дотриманням вимог карантину.  

Йдемо з моніторинговим відвідуванням, яке не передбачає накладення штрафу. Говоримо з власниками бізнесу, пояснюємо, що недотримання вимог карантину передбачає накладення штрафу. 

 

Якщо бачимо, що є якісь порушення, то повертаємося до себе в офіс і відповідно до Закону України «Про нагляд контроль» йдемо з перевіркою, а перевірка вже передбачає накладення штрафів, – пояснив Василь Тонконоженко.

 Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook