Зустрічають зі сльозами радості: лікар-військовий із Рівненщини одним із перших зайшов у Херсон (ФОТО)

Ярослав Зборовський – серед передових загонів визволителів міста

11 листопада, після 8 місяців окупації, Україна офіційно підтвердила звільнення Херсона від російських військ.

Лікар-військовий із Рівненщини Ярослав Зборовський — у складі підрозділів, які зайшли у визволене місто. Він потрапив на фото місцевих жителів, які радіють українській армії, зустрічають наших військових із національними прапорами та квітами.

Фотографії опублікували на сторінці видання Володимирець.Сity.

Що відомо про Ярослава Зборовського

До війни Ярослав Зборовський працював сімейним лікарем у Вараській амбулаторії. Але з перших днів повномасштабного вторгнення росії пішов на фронт, щоб допомагати пораненим.

Ще у 1987-88 роках він служив санінструктором в Афганістані. Однак після поранення його комісували як умовно непридатного до служби. Каже, афганський досвід допомагає йому рятувати поранених і в цій війні. Мінно-вибухові травми були розповсюджені в афганських горах, а тепер росіяни використовують весь набір заборонених боєприпасів, щоб калічити українців.

Найбільший страх Ярослава Зборовського на фронті – не встигнути допомогти пораненому. Власне, через те й «схопив» уламок російського металу в ліве плече, коли надавав медичну допомогу пораненим побратимам.

З госпіталю його вже виписали. Після поранення Ярослав вернувся у стрій і має намір воювати до повної перемоги. Коли ж Україна її здобуде, хоче повернутися до своєї мирної професії.

— Я ж сімейний лікар, у мене понад 2,5 тис. моїх пацієнтів, які на мене чекають. Тож повернуся до своєї амбулаторії, – каже  Ярослав Зборовський.

 

За звільнення Херсонщини троє рівнян віддали свої життя

Разом із радістю за звільнені території ми повинні пам’ятати, якою ціною дається свобода. Серед тих, хто наблизив звільнення Херсона, і віддав за це власне життя – троє рівнян.

28-річний солдат Максим Васусь загинув 1 вересня поблизу села Сухий Ставок Херсонської області.

26-річний старший солдат, боєць полку «АЗОВ» Данило Молдавський загинув 29 серпня поблизу села Ольгіне Херсонської області.

54-річний сержант Андрій Тимошенко загинув 15 жовтня під Бериславом на Херсонщині. Служив у складі 128 гірсько-штурмової бригади, яка відвойовувала південь.

Вічна пам'ять і слава Героям! Слава ЗСУ!  Дякуємо усім захисникам України!

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook