Вітамінна бомба: 7 найсмачніших рецептів корисних чаїв

Ні для кого не секрет, що пити багато рідини дуже корисно для організму. 

Ми зібрали найкращі рецепти корисних чаїв для приготування вдома. Ці напої наситять вітамінами, зміцнять імунітет і піднімуть настрій!

1. Імбирний чай з корицею і лимоном

Такий чай чудово тонізує і бадьорить, його краще не пити відразу перед виходом з дому, бо він може викликати потовиділення, це говорить про те, що токсини виводяться, а організм отримує вітамінний заряд і імунний захист.

Для приготування чаю залити склянкою гарячої води 1 столову ложку лимонного соку, половину чайної ложки подрібненого кореня імбиру, а коли вода стане менш гарячою, додати столову ложку меду і корицю на кінчику ножа. Рецепт можна трохи змінювати, додаючи чорний чай у вигляді основи, а також кардамон і гвоздику.

2. Апельсин, лимон, малина

Тут все просто: на склянку окропу додати столову ложку малинового варення, видавити сік з половини апельсина і додати 2 шматочки лимона. До речі, такий чай можна вживати і охолодженим.

3. Обліпиховий чай

Лише 100 грамів обліпихи містять добову норму вітамінів, необхідних для повноцінного життя людини. Для приготування цього чаю подрібнити в блендері 100 грамів обліпихи, додати 2 столові ложки кориці, мед і аніс до свого смаку. Залити 500 мілілітрами окропу. Дати чаю настоятися протягом 7 хвилин.

4. Ромашковий чай

3 столові ложки висушених суцвіть ромашки засипати у літровий термос і залий окропом. Дати чаю настоятися протягом години. Процідити і додати 4-5 чайних ложки меду, 4 чайні ложки соку лимона. Пити його можна протягом дня!

5. Смородина і базилік

Базилік потрібно використовувати сушений, можна купити у відділі приправ. Смородину можна взяти заморожену. На склянку окропу додати 1,5 столові ложки смородини і 0,5 чайної ложки базиліка. Перемішати і дати настоятися протягом 5-7 хвилин.

6. Чай з куркумою

Для початку потрібно закип’ятити 4 склянки води і додати 1 чайну ложку куркуми. Варити напій на слабкому вогні близько 7-10 хвилин. Чай слід процідити через марлю, додати в нього трохи натертого на тертці кореня імбиру, щіпку чорного перцю, цукор або мед до свого смаку.

Також можна використовувати імбир в порошку, але натуральний набагато корисніший. Можна додати в напій трохи лимонного соку. Також добре підійде часточка апельсину або яблука.

7. Чай із шипшини

Настій шипшини містить багато вітаміну С – в 10 разів більше, ніж в чорній смородині, в 50 разів більше, ніж в лимонах!

Для приготування візьміть велику жменю сухих плодів, добре промий, а потім потовкти у ступці. Покласти шипшину в термос і залити на ніч окропом. Такий чай можна пити протягом всього дня, а на ніч додавати мед.

Смачного!

Повідомляє - Затишок

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook