Високий холестерин: як пережити застілля і не нашкодити собі

Рівень холестерину треба тримати на контролі й у період новорічних свят   

Високий холестерин стає причиною низки серцево-судинних захворювань, зокрема й інсульту. Навіть якщо гучного застілля чи новорічного корпоративну ви цього року не плануєте, навіть посиденьки з ріднею з дня у день можуть суттєво погіршити ситуацію. 

Тож уникнути проблем допоможуть декілька правил. 

Твердий сир 

Великих сирних тарілок краще уникати.  У сирі багато насичених жирів, які можуть підвищити рівень холестерину. Крім того, сир дуже калорійний. Фахівці рекомендують споживати не більше ніж 13 грамів сиру на день. 

Пармезан, брі та чедер мають вищий вміст насичених жирів, тож їх треба особливо ретельно контролювати.

Алкоголь

Алкоголь точно підвищує рівень холестерину та ще додає зайвих калорій. Найгірше, що може статися під час застілля, це запивати алкоголем їжу, наче компотом. Пам'ятаєте, це напій, який людям з високим холестерином можна хіба що пригубити. 

Горіхи

Якщо застілля дуже тривале, аби не зловживати їжею, перекусіть горішком. Медики стверджують, що горіхи допомагають знизити рівень холестерину.

Кеш'ю, зокрема, може допомогти підвищити рівень  «хорошого» холестерину та знизити рівень артеріального тиску.

Овочі

А ось тут собі можете не відмовляти. Але йдеться тільки про свіжі овочі. Вони містять клітковину та антиоксиданти. Вони можуть знизити рівень холестерину. Овочі низькокалорійні, тож обмежувати їх порцію не обов'язково.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікуванням!

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook