Вісім продуктів, які шкідливі для серця

Список продуктів, яких слід уникати або вживати якомога рідше

Бекон, ковбаса

За ступенем шкідливості фахівці ВООЗ прирівняли ковбасу і бекон до цигарок. Результати досліджень показали: вживання переробленого м’яса підвищує ризик розвитку раку кишечника.

Оброблене м’ясо містить шкідливі хімічні сполуки, які можуть збільшити ризик хронічних захворювань: гіпертонії, хвороб серця, хронічної обструктивної хвороби легень.


Картопляні чіпси та інші снеки.

Оброблені продукти з додаванням цукру і солі замість повноцінного сніданку, обіду або вечері - шкідливі для організму.

Прості вуглеводи в чіпсах, крекерах і інших снеках завдають шкоди нашим судинам та серцю.

Вибирайте цільнозернові продукти замість снеків з білого борошна або з великою кількістю крохмалу.

Солодощі

Людям, які мають проблеми із серцево судинною системою, радять уникати, а то і зовсім виключити з раціону цукор. Балувати себе морозивом, тістечками та цукерками дозволено максимум раз на тиждень. А порція ласощів повинна бути невеликою. 

Протеїн

Підвищена денна норма білка - це додаткове навантаження на нирки та серце. Любителі протеїнових коктейлів запросто можуть опинитися на лікарняному ліжку.

Ще одна проблема полягає в тому, що білок ми найчастіше отримуємо з м’яса з високим вмістом насичених жирів. Останні підвищують рівень «поганого» холестерину в крові.

Лікарі радять більшу частину білка отримувати з рослинної їжі, а також не зловживати ним.

Фастфуд

Лікарі прийшли до висновку, що вживання фастфуду призводить до виникнення різних запалень в кровоносних судинах і збільшує вміст тригліцеридів в організмі.

Після вживання їжі, багатої жирами, в організмі починаються внутрішні запальні процеси, які призводить до збоїв в роботі серця.


Енергетичні напої

У них дуже багато цукру, а також речовин, які можуть підвищувати кров’яний тиск або викликати аритмію.

Віддавайте перевагу якісному чаю і натуральній каві, а не енергетикам. Пийте ці напої без цукру, збитих вершків, карамелі та інших добавок. Тоді вони підуть вам тільки на користь.

Сіль

Сіль в нашу їжу потрапляє не тільки, коли ви солите страву. Вона є і в багатьох готових продуктах. Часто ми перевищуємо рекомендовану добову норму солі в кілька разів.

Сіль вже присутня в кожному інгредієнті традиційного американського сендвіча: в хлібі, в маринованих огірках і навіть у філе індички.

Обов’язково читайте інформацію на етикетці, перш ніж зробити свій вибір. З’ясуйте, скільки в продукті натрію. Дієта з високим вмістом натрію підвищує кров’яний тиск.

Кокосове масло

82% жирів в кокосовій олії – насичені. Це більше, ніж в соняшниковій олії, тваринному жирі і салі. Дослідження показують, що це може збільшити рівень «поганого» холестерину.

Обмежте споживання насичених жирів, замініть їх ненасиченими рослинними оліями – оливковою і соняшниковою.

Джерело: Сім'я і дім

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook