Вишуканий крем «Пломбір» для тортів, тістечок і капкейків

Він має дуже ніжний смак

Крем – головна частина десерту. Кожна господиня мріє знайти ідеальний рецепт крему, який підходитиме до усіх видів смаколиків. Таким є крем «Пломбір», він – універсальний.

Цей рецепт завоює серця всіх ласунів, які люблять однойменне морозиво. Приготувати його можна різними способами — ми розповімо, як зробити крем «Пломбір» на молоці та сметані.

Інгредієнти:

  • молоко - 250 мл;
  • яйця - 2 шт;
  • цукор - 120 г;
  • вершкове масло 82% - 250 г;
  • борошно - 50 г;
  • ванілін - 1 г;
  • коньяк (за бажанням) - 15 мл.

Вершкове масло заздалегідь дістаньте з холодильника і нагрійте до кімнатної температури.

У мисці збийте вінчиком яйця з цукром і дрібкою солі. Потім влийте 100 мл холодного молока і всипте борошно, ще раз перемішайте вінчиком.

Решту молока доведіть до кипіння і влийте в нього тонким струменем яєчну суміш, постійно помішуючи вінчиком. Зменшіть вогонь до мінімального і варіть крем ще 3-4 хвилини до загустіння.

Не припиняйте помішувати десерт, інакше він швидко пригорить до дна.

Потім зніміть крем із каструлі та накрийте плівкою. Остудіть до кімнатної температури. У теплу суміш шматочками додайте вершкове масло і коньяк. Щоб десерт став пишним і повітряним, збийте його міксером.

Джерело: unian

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook