Відомий кулінар Євген Клопотенко розказав, як зробити смачну кутю

А також відкрив ще деякі секрети приготування цієї ритуальної страви

Столичний ресторатор, кухар і телеведучий Євген Клопотенко класичний варіант куті  – з медом і сухофруктами - радить доповнити

коренем імбиру і лимонною цедрою.

Бо, пояснює, тоді кутя виходить особливо смачною.

Він також поділився своїм рецептом приготування страви:  

1 склянку пшениці потрібно залити на ніч 4 склянками води, щоб вона набухла. Вранці воду злити і залити новими 4 склянками води.

 

Все це потрібно варити на малому вогні 1 годину до готовності. Якщо у пшениці після приготування залишиться вода, її необхідно злити.

У теплу кашу покладіть 50 г вершкового масла. Смак пшениці у такому разі стане більш насиченим.

Після цього треба нарізати кубиками 100 г кураги. Якщо вона затверда, можна попередньо запарити її в окропі 5 хвилин.

Курагу і жменю родзинок додайте в кашу. Киньте у неї 2 столові ложки маку і 1 см натертого на дрібній тертці імбиру. Також додайте жменю рубаних волоських горіхів і перемішайте.

 

Цедру 1 лимона натріть на дрібній тертці. Додайте її та 2-3 столові ложки меду у кутю. А ще збризніть кашу 1-2 столовими ложками лимонного соку і перемішайте.

Поставте кутю у холодильник, щоб вона настоялася. До столу подавайте мінімум через 2 години. 

Джерело: gazeta.ua

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook