Відомо, коли рівнянам перерахують вартість теплопостачання і гарячої води

Переплачені суми мають зарахувати на наступний період

«Рівнетеплоенерго» готове до перерахунку тарифів на тепло.

Змінити розміри нарахувань за опалення і гарячу воду повинні вже на початку січня, каже очільник компанії «Укртепло» Іван Надєїн:

Ми готові до перерахування – зараз ідуть розрахунки. Цей перерахунок буде у січні. Йдеться про те, щоб відкоригувати саме грудень – така стоїть задача.

 

Це не проблема – навіть якщо ми це відкоригуємо тарифи у січні, ті, хто заплатить за тепло в грудні, просто зробить переплату. Ніякої проблеми немає – ніхто сплачені гроші не втратить.

Між тим, ціни на тепло нині регулює НКРЕКП. Національна комісія стежить і коригує усі змінні, тож фактично цей перерахунок – зайва трата часу, переконаний голова компанії «Укртепло».

Додамо також, що нині «Рівнетеплоенерго» чекає на відповідь уряду щодо фінансових втрат підприємства торік, коли ціни на газ піднялися ще у листопаді, а тепловики підвищили тарифи лише у січні. Тож, не скоригована ціна за листопад і грудень 2018-го привезла до мільйонних втрат компанії. Йдеться про близько 17 млн. грн, говорить Іван Надєїн:

Це немаленькі гроші. Якщо сьогодні йдеться по перерахунок, то хто нам заплатить чи як нам НКРЕКП відкоригує тариф тих збитків, від яких ми досі не можемо «відійти»?

 

Ми готові і як тільки нам дадуть чіткі відповіді, ми так і зробимо.

Раніше анонсувалося, що суми у платіжках за тепло в середньому знизяться на 300-400 грн.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook