Відомо, що буде з доларом наприкінці жовтня: Експерти дали пораду

Продавати чи купувати валюту

Найближчого тижня на валютному ринку не очікується помітних змін. До кінця жовтня ситуація залишатиметься стабільною.

Економіст Олег Пендзин вважає, що в умовах стабільності курсу краще продовжувати заробляти на гривні.

Якщо ситуація з курсом долара стабільна, а євро навіть дешевшає, то і поради залишаються незмінними, а саме: після закінчення терміну дії гривневих депозитів, у кого вони є, економічно найвигідніше інвестувати у гривневі облігації внутрішньої держпозики терміном дії 3-6 місяців. Там відсотки поки на рівні 15% і не треба платити жодної копійки податків, – зауважив Олег Пендзин.

Голова секретаріату Ради підприємців при Кабміні Андрій Забловський додав, що «люди не заглиблюються в економічні теорії, а сприймають долар як надійність та рятівний актив».

З такими настроями населення важко боротися, хоча зазначу, що економічно купівля зараз долара, не кажучи про євро, не дає такої вигоди, як, наприклад, ті ж ОВДП. Але якщо суспільство боїться девальвації гривні, про це постійно говорять, то девальвація буде. Утім диверсифікація заощаджень, залишається оптимальним варіантом: 30-35% коштів тримати у гривні в банках, решту у валюті, – пояснив Андрій Забловський.

Продавати валюту без необхідності фахівці вважають недоцільним, адже прогнозують, що до кінця року долар буде дорожчим, ніж зараз.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook