ТОП-5 місць, де варто зробити відкриті басейни в м. Рівне (11 ФОТО)

Невідкладно (АК)

Як відомо, за Польщі в Рівному був відкритий басейн. Навіть два.

Ми писали про них в матеріалі «Спека: де та як купалися за Польщі мешканці м. Рівне (6 ФОТО)»

Дякуючи роз'ясненням Едуарда Палецького та інших коментаторів, тепер точно відомо, де саме був цей спарений відкритий басейн за Польщі:

Едуард Палецький Відкритий басейн був розташований поруч з Устею за мостом-греблею праворуч. Зараз там джунглі, а поруч набирають воду міські поливачки.

Ще є таке пояснення:

Lelogic Welyhorskyj Точно знаю, де був цей басейн. Його залишки ще є :) Це як іти до Басового Кута, повернути праворуч від парашутної вишки. Їх там навіть два. Там стежина за городами і справа в кущах та заростях - залишки цих двох басейнів. В одному навіть плити збереглись, далі вже Устя, а за нею - дитяча залізниця :)

Отже, ми знаємо місце, де був спарений басейн, і міській раді (підкреслимо), владі міста,  ніщо не заважає відновити цей басейн у практично первозданному вигляді. Можна навіть за кошти ЄС.

Перевірені люди в Любліні, вочевидь, знають, як вибити на це необхідну кількість мільйонів у Брюсселя.

Так чи інакше, навіть, якщо єврокомісари грошей не дадуть, місто цілком здатне подужати видатки на відновлення того басейну самостійно.

У будь-якому випадку, після запуску цього басейну на ньому треба буде встановити плату за відвідування/користування.

В нашій публікації ми наводили слова експерта Світлани Калько, яка, власне, й відкрила нам усім очі на те, що за Польщі з людей брали гроші. Саме за відвідування басейну.

Далі Світлана Калько зауважує:

Щоправда, як писало «Ехо Рувеньське», платний вхід на басівкутський пляж обурював мешканців Рівного, мовляв, вимагають плату за воду і повітря. Але це дозволяло владі міста утримувати зону відпочинку в належному стані.

Прикметно, що більшість з тих, хто коментував нашу публікацію, висловлювали щире  захоплення тим, як все культурно було облаштовано на тому басейні за Польщі.

Мовляв, ніяких грошей не шкода платити в скарбницю міста, аби лише були такі басейни і така висока культура, як на фото.

Раз серед людей живе бажання платити за культурний відпочинок, то, вочевидь, плата у 50 грн. з дорослого ні для кого не буде обтяжливою. Дошкільнят можна пускати з батьками безкоштовно, зі школярів можна брати 25 грн.

Це дозволить підтримувати все в належному стані. Навіть кращому, ніж  за Польщі.

Однак, нагадаємо, що за Польщі в Рівному заледве жило 25 тис. людей (реально їх було менше). Нині ж під 250 тис. Тобто й відкритих басейнів тепер треба в кілька разів більше.

Де ж нам зробити «Відкритий басейн №2»?

Пропонується не відходити далеко від Басівкутського озера та нашого Басейну.

Місце нам підказала аерофотозйомка з матеріалу на сайті «Четверта влада».

На фото ми бачимо прекрасну ділянку поряд з уже з існуючим басейном.

Якась добра душа вже викопала тут котлован власним коштом, аби місту було легше збудувати ще один відкритий басейн: з роздягалками, лежаками, накриттями.

Тут, у рекреаційній зоні Басового Кута, можна було б зробити дуже модне місце масового культурного відпочинку.

Гроші з відвідувачів пропонується брати ті ж самі 50-25 грн. Хоча можна й більше.

 

Єдине, що, напевно, в таких місцях варто вводити ще додаткову плату за лежаки та окремі кабіни.

Третє місце вам також відоме. Це найбільш центрове місце в Рівному для закладу подібного штибу. Себто для відкритого каскадного басейну площею 500-1000 м. кв.

Власне й басейни там, якщо не готові, то в загальних рисах окреслені.

Йдеться про парк руїн біля ПДМ, який, попри численні звернення та публікації «Радіо Трек», продовжує залишатися потворною виразкою на тілі міста. В самому його центрі.

Очевидно, що місце це колись готувалося для приватного «інвестора», який саме тут на місці парку в Грабнику хотів збудувати «Аквапарк».

Потенційного «інвестора» можна було зрозуміти: місце центрове, колишні фонтани тут мають підведену воду та каналізацію. Залишилося просто звести стіни довкола всього цього (умовно) та запустити до середини воду.

Ми спеціально спрощуємо.

 

Зрозуміло, що перетворення руїн на щось путнє потребує чималих зусиль, але повторимо ключову тезу: вода та каналізація сюди вже підведені. Левова частина роботи для нас тут була зроблена ще радянською владою.

Залишилося подивитися на ці руїни уважно і підійти до них по-господарському.

Тим паче, що бюджет міста має наче постійний «сюрплю» так що ми навіть без зайвого вагання взялися будувати «Авангард».

Якщо гроші є, то давайте зробимо ці басейни під відкритим небом.

Логічно було б створити КП «Басейни Рівного». Вкласти в них гроші (в ці басейни) та почати на них заробляти з відвідувачів. Принаймні, на утримання тих басейнів мало б вистачити.

Окрім трьох означених місць подібні відкриті басейни ще варто було б зробити на Північному та на Ювілейному. Аби людям та дітям з тих районів не треба було далеко ходити.

У нашій пропозиції дуже мало жарту, тим паче, що в зв’язку з глобальним потеплінням клімат у Рівному продовжуватиме ставати дедалі жаркішим і душнішим.

Людям потрібно створити умови для відпочинку.

 

Відкриті басейни це саме те, що треба.

Усі б сказали – дякую.

АК – авторська колонка: полемічний матеріал, в якому всі думки – авторські.

Радіо Трек: НОВИНИ

Максим Розенко Радіо Трек
Поширити в Facebook