Від ОСББ до приватної компанії: кому ж за порядок платитимуть рівняни

До Рівного завітав представник управлінської компанії з Литви, яка займається обслуговуванням багатоквартирних будинків в Латвії, Литві та Білорусі

Трохи більше, ніж за місяць вступає в дію закон, що визначає передачу права власності на багатоквартирні будинки.

Тож до 1 липня 2016 року українці мають час, щоб створити ОСББ або обрати управителя.

 

У місті довший час активно велася пропаганда створення ОСББ, на сьогодні їх близько 230 при тому, що самих багатоквартирних будинків у Рівному понад 1200.

Тобто залишається чимало будинків, мешканці яких з високою вірогідністю і не створять ОСББ. Отже, найпевніше, ці будинки перейдуть в управлінські компанії.

Міський голова Володимир Хомко запросив до Рівного експерта, який на прикладі країн Балтії показав переваги запровадження саме такої системи господарювання у багатоквартирних будинках.

Вітолдас Сапожніковас - представник компанії CIVINITY серед основних переваг управлінських компаній назвав їхню більшу ресурсну та технічну спроможність (ніж в ОСББ),  можливість здійснення поточного та капітального ремонтів, швидке та якісне виконання будь-яких робіт в будинку, благоустрій прибудинкової території тощо.

Ми можемо найняти професіоналів, до прикладу, в мене 300 будинків – я можу найняти професіонала кожного сектору. І диспетчерську службу найняти, і вночі працювати. Тобто є люди, які готові приїхати на аварію й вночі. Тому що в нас більше грошей, ми ефективніші. Якщо буде ОСББ – це реально буде лише керівник, який буде змушений вирішувати всі проблеми.

Міський голова, який і запросив гостей, таку ініціативу готовий підтримати:

Нам треба, щоб ліфти працювали, щоб люди жили. А це коштує грошей. Ви розумієте, це міжнародна компанія, і вже ніхто не скаже, що щось робиться не так. Тим більше такий досвід в інших країнах.

Перемовини щодо співпраці CIVINITY вже веде зі Львовом, Київом, Ужгородом, Тернополем та Івано-Франківськом.

На чию користь буде вибір рівнян – побачимо 1 липня.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook