Від ОСББ до приватної компанії: кому ж за порядок платитимуть рівняни

До Рівного завітав представник управлінської компанії з Литви, яка займається обслуговуванням багатоквартирних будинків в Латвії, Литві та Білорусі

Трохи більше, ніж за місяць вступає в дію закон, що визначає передачу права власності на багатоквартирні будинки.

Тож до 1 липня 2016 року українці мають час, щоб створити ОСББ або обрати управителя.

 

У місті довший час активно велася пропаганда створення ОСББ, на сьогодні їх близько 230 при тому, що самих багатоквартирних будинків у Рівному понад 1200.

Тобто залишається чимало будинків, мешканці яких з високою вірогідністю і не створять ОСББ. Отже, найпевніше, ці будинки перейдуть в управлінські компанії.

Міський голова Володимир Хомко запросив до Рівного експерта, який на прикладі країн Балтії показав переваги запровадження саме такої системи господарювання у багатоквартирних будинках.

Вітолдас Сапожніковас - представник компанії CIVINITY серед основних переваг управлінських компаній назвав їхню більшу ресурсну та технічну спроможність (ніж в ОСББ),  можливість здійснення поточного та капітального ремонтів, швидке та якісне виконання будь-яких робіт в будинку, благоустрій прибудинкової території тощо.

Ми можемо найняти професіоналів, до прикладу, в мене 300 будинків – я можу найняти професіонала кожного сектору. І диспетчерську службу найняти, і вночі працювати. Тобто є люди, які готові приїхати на аварію й вночі. Тому що в нас більше грошей, ми ефективніші. Якщо буде ОСББ – це реально буде лише керівник, який буде змушений вирішувати всі проблеми.

Міський голова, який і запросив гостей, таку ініціативу готовий підтримати:

Нам треба, щоб ліфти працювали, щоб люди жили. А це коштує грошей. Ви розумієте, це міжнародна компанія, і вже ніхто не скаже, що щось робиться не так. Тим більше такий досвід в інших країнах.

Перемовини щодо співпраці CIVINITY вже веде зі Львовом, Київом, Ужгородом, Тернополем та Івано-Франківськом.

На чию користь буде вибір рівнян – побачимо 1 липня.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень