Ви її просто клали не правильно: розкрито головний секрет соковитої курки у духовці

Спробуйте так і ви будете приємно здивовані

Смачна соковита курка запечена у духовці – мрія кожної господині. Але, на жаль, вона часто виходить не такою, як на картинці. Часто буває, що м’ясо грудинки виходить сухувате і їсти таку страву не дуже зручно.

Виявляється, запечена курка з апетитною скоринкою запікається не так, як ми всі звикли.

 

Її треба класти на деко грудинкою вниз, а не на спинку.

Під час такого методу запікання грудинка вийде дуже соковитою, адже буде ніби тушкуватися у власному соку, який витікатиме з курки, пише yabpoela.

Інгредієнти:

  • Курка – 1 шт
  • Розмарин – 1 ч. л.
  • Паприка солодка – 1 ч. л.
  • Суміш перців – 0.5 ч. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зуб.
  • Олія рослинна – 50-70 мл

Помити курку, висушити паперовим рушником. Відрізати кінчики крил.

Розмарин краще трохи потовкти, так він віддасть більше ароматів м'ясу.

В окремій мисці змішайте інгредієнти для маринаду. Влийте 50-70 мл олії, туди ж додайте розмарин, паприку, пропущений через прес часник, сіль, суміш перців.

Добре перемішайте.

Помажте маринадом курочку всередині та зовні. Залиште маринуватися в холодильнику щонайменше на три години. Найкраще на всю ніч.

Випікайте при температурі 180-200 градусів із розрахунком 1 кг = 1 год. Наприклад, наша курочка важить 2 кг, відповідно, випікати її 2 години.

Обов'язково періодично виймайте і поливайте соком, що виділився — це головний секрет рум'яної скоринки.

Найсмачніша курка запечена в духовці з рум'яною скоринкою готова!

Смачного!

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook