Ви будете здивовані: які крупи можна НЕ мити перед варінням

Їх треба одразу сипати у каструлю

Не всі крупи треба мити перед приготуванням. Готуючи каші, треба знати особливості круп – деякі можна не мити перед приготуванням, а деякі треба мити обов'язково.

Які зерна треба мити

Обов’язково треба мити рис, гречку, пшоно, перловку, горох, сочевицю, нут. Ба більше, рис, перловку і пшоно потрібно промивати до тих пір, до поки не стікатиме прозора вода. Промивати ці крупи треба не лише для того, щоб позбутися бруду і смітинок, а щоб позбутися борошняного шару на зернах. Через нього каша злипається в купу. До речі, горох, квасолю, рис і перловку краще попередньо замочити перед приготуванням.

У якій воді мити крупу

Гречку, перловку і пшеничну крупу краще мити в теплій воді. Це допоможе позбутися гіркоти. А от рис і пшоно краще мити в холодній воді.

Що можна не мити

Можна не мити булгур, бо крупа вже пройшла попередню обробку і для її приготування достатньо лише порції окропу.

Не треба мити перед приготуванням манку і вівсяні або геркулесові пластівці. Ці продукти почнуть миттєво вбирати воду і стануть непридатними.

Кус-кус теж не слід мити і замочувати. Досить просто вручну перебрати.

Також не треба мити кукурудзяну та ячмінну крупи. Їх просто очищають від сміття вручну.

Джерело Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook