Вчені з Ростова радять їсти… медуз (ФОТО)

Щоб врятувати Азовське море

Азовське море стає дедалі солонішим, через це там зростає кількість медуз. Влітку та восени загальна маса цих мешканців моря досягає 4,5 млн тонн. Щоб регулювати чисельність медуз, вчені з філії Всеросійського науково-дослідного інституту рибного господарства та океанографії запропонували вживати їх у їжу, як роблять китайці.

У білках медуз є необхідні людині амінокислоти, а також макро- та мікроелементи: залізо, цинк, марганець, натрій, калій, кальцій, магній, селен. У медузах містяться біологічно активні речовини: гіалуронова кислота, хондроїтинсульфати, гепарансульфат, а до структурних білків медуз належать колаген та еластин, - кажуть науковці.

Вчені з Ростова розробили кілька рецептів страв із медуз, серед яких мармелад, томатний суп, салат і навіть крекери

Радіо Трек: НОВИНИ

Поширити в Facebook